Rotorslussar

En bra rotorsluss är centralt för att kunna placera fläktar på renluftssidan om stoftavskiljare och därmed minska din energiförbrukning. Rotorslussen används för trycklös utmatning av material mellan olika trycksystem, exempelvis från en stoftavskiljare, nedmatning i transportledning eller transportör, utan att tappa tryck mellan två olika luftkretsar.

Vi har tagit fram en serie av rotorslussar med fokus på driftssäkerhet och servicevänlig design. Slusshuset är demonterbart i fyra delar och medför då att det går att ta bort en långsida och byta rotorgummi utan att montera bort sluss eller övrig utrustning. Rotorslussarna är förberedda för automatisk rotationsövervakning genom att montera på en induktiv givare på gaveln. Innan alla enheter lämnar fabrik har de provkörts och godkänts i en kvalitetskontroll för att säkerställa att alla rotorslussar håller samma höga kvalitet.

Rotorsluss NPRV-B
Rotorsluss NPRV-S

Rotorslussar

NPRV-B

NPRV-B är en enhet för trycklös utmatning av material mellan två system, exempelvis cyklon till underliggande transportledning. Den har en kraftig och slagtålig rotor med en massiv axel som kärna.

Vändbara och slitstarka gummilameller i naturgummi medför lägre driftskostnader. Gummit kan även fås i polyuretan för ytterligare slitstyrka och hållbarhet.

Slusshuset är demonterbart i fyra delar för att underlätta service och underhåll.

Rotorslussen kan förses med en givare för automatisk rotationsövervakning.

Innan alla enheter lämnar fabrik har de provkörts och godkänts i en kvalitetskontroll för att ge en nöjd kund.

Information om NPRV-B kan laddas ner här.

NPRV-S

NPRV-S är en enhet för trycklös utmatning av material mellan två system, exempelvis cyklon till underliggande transportledning. Slussen levereras som standard med lameller i naturgummi men gummit kan fås i polyuretan för ytterligare slitstyrka och hållbarhet.

Rotorslussen kan förses med en givare för automatisk rotationsövervakning.

Innan alla enheter lämnar fabrik har de provkörts och godkänts i en kvalitetskontroll för att ge en nöjd kund.

Slusshuset är demonterbart i fyra delar för att underlätta service och underhåll.

Information om NPRV-S kan laddas ner här.

Egen tillverkning

Fabriken ligger centralt i Småland, några mil norr om Växjö. Vi tillverkar spånutsugningssystem i både galvaniserat, rostfritt och svartplåtsutförande, från 0,7 mm till 3 mm. Till den egna tillverkningen hör bland annat rörsystem, cykloner och rotorslussar. I tillverkningen används en CAM-utskärningsmaskin i samband med plåtutbredningsprogram för att effektivt kunna säkerställa en god passform och hög kvalitet redan i början av tillverkningsprocessen.

Enstyckstillverkning och kundspecifika lösningar görs på förfrågan eller då behov uppstår. Dessa sparas även i en databas för att kunna tas fram och anpassas till nya applikationer och förutsättningar.